Urnen

Graag jou aandacht voor het volgende. Heb je al eens nagedacht over of je later begraven of gecremeerd wilt worden? Of heb je daar nog nooit bij stil gestaan? Heb je al nagedacht over wat voor uitvaartkist je zou willen? Zo ja, heb je er dan ook wel eens over nagedacht van welk materiaal de kist zou moeten zijn? Of de kist eenvoudig moet zijn of juist uniek? Of dat de kist heel persoonlijk moet zijn, zodat hij bij jou past? En als je dan gekozen hebt voor een crematie en de keuze voor de kist staat ook al vast. Heb je dan al nagedacht over alle verschillende urnen? En heb je daar al een keuze uit kunnen maken? Of laat je liever de keuze aan je nabestaanden, zodat zij een urn uit kiezen die bij hun interieur past? Vragen, vragen en nog eens vragen. En zeker geen onbelangrijke vragen.

Urnen voor in huis of een wand

Urnen zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Voor elke persoonlijkheid is er wel een bijpassende urn. Zo zijn er ingetogen urnen, maar ook uitbundige urnen. Urnen zijn er in zeer diverse vormen. Van engelen tot beelden, van design tot eenvoudig. Sommige urnen zijn meer geschikt om in huis te bewaren en sommige kunnen uitstekend in een urnenwand bijgezet worden. Zoals je merkt zijn er evenzoveel urnen als dat er verschillende soorten mensen zijn. Een urn is dus een heel persoonlijk aandenken aan de overledene.

Hulp bij de keuze voor een urn of doodskist

Heel vroeger werd er al gebruik gemaakt van urnen. Ze zijn het meest bekend uit de tijd rond 1000 voor Christus. Destijds werden de doden gecremeerd en de as werd vervolgens in urnen gedaan. Vervolgens werden de urnen in een urnenveld begraven. Soms werd de urn in een grafheuvel bijgezet. Na verloop van tijd werd het gebruikelijk om de doden te begraven in plaats van te cremeren. Inmiddels worden beide methoden gebruikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *